Divoká Perga Himálajská (Indie) 50 g fialové sklo

1 hodnocení
Pravý fermentovaný divoký včelí pyl. “Včelí chléb perga, Ambrosia – pokrm bohů”. Pochází z Národního parku indických Himaláji od divokých včel a z dokonalé panenské přírody. Včelí pyly obsahují každou živinu potřebnou k vytvoření živých buněk. Obsahují až tisíce druhů důležitých enzymů a koenzymů. Bez enzymů by nebyl život možný. Enzymy v těle nejsou důležité jen pro nepřetržitou regeneraci krve, tkání, orgánů a kostí, ale také pro správné trávení a udržení všech životních pochodů a homeostázy.Jedná se o čerstvou superpotravinu včelí alchymie, která nemá obdoby. Navíc je uložena a balena v prémiové Miron glass pro maximální zachování výživných látek.Z panenské přírody indických Himalájí.Baleno ve fialovém skle.Balení: 500g
510 Kč 455,36 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1107886031497619
Divoká Perga Himálajská (Indie) 50 g fialové sklo
1 hodnocení

Detailní popis produktu


Fermentovaný Himalajský Včelí Pyl (PERGA) divokých včel z Indie

Pravý fermentovaný divoký včelí pyl. “Včelí chléb perga, Ambrosia – pokrm bohů”. Pochází z Národního parku indických Himaláji od divokých včel a z dokonalé panenské přírody. Dodavatel získal jako jediný v Indii národní licenci pro regulovanou divokou sklizeň v chráněných částech krajiny

Jedná se o čerstvou superpotravinu včelí alchymie, která nemá obdoby. Navíc je uložena a balena v prémiové Miron glass pro maximální zachování výživných látek.

Pravěká kresba na skále zobrazující sběr divokých produktů včel. Malba je považována za nejkrásnější vyobrazení divokého včelařství v pravěku.

ŘECKÁ MYTOLOGIE A POJÍDÁNÍ AMBROSIE

V řecké mytologii existuje legenda, kde olympijští bohové popíjejí nektar, nápoj věčné krásy a zdraví (med a voda) a pojídali Ambrosii – pokrmu Bohů (včelí “chléb”). Je tak používán po celá tisíciletí napříč všemi kulturami.

Řecká mytologie a pojídaní Ambrosii (božské jídlo nesmrtelnosti)

DLOUHOVĚKOST VČELÍCH PRODUKTŮ

Včelí produkty jsou využívané člověkem již spoustu let. První zmínky sahají až do let 2450-2100 př. n. l. Med byl zmíněn v babylonských a sumerských klínopisných spisech, rigvédě nebo egyptských hieroglyfech. Avšak první zmínkou je výše uvedená malba starověkého včelařství. Studie ukázaly, že národy v oblasti Bicorp v té době nebyly schopné pěstovat obiloviny, a tak se staly kočovnými lovci a sběrači. Tyto včelí produkty pro ně byly důležitým zdrojem energie s vysokou hustotou živin. To je dostatečným důkazem toho, proč právě sběr medu byl vyobrazen v jeskyních společně s dalšími důležitými událostmi v životech těchto ranných lidí.

Ambrosia divoká je 100% přírodní, plně celistvá potravina. Jedná se o produkt nejneuvěřitelnějšího království přírodních výrobků na světě – včelího hnízda. Mluvíme o čistém květovém pylu, který je speciálně přepracován včelami. Včely nechávají účelně svůj pyl napospas přírodnímu fermentačnímu procesu, během kterého vznikají velice důležité substance bez vnějšího zásahu.


Pyl je produktem samčích pohlavních orgánu rostlin sloužící k opylení mateřských orgánu. Pyl má bílkovinný charakter a je nejdůležitější složkou včelí potravy. Je nepostradatelný při vývoji včelího plodu! Taky při výživě mladých včel a je nedílnou součástí mateří kašičky, kterou se živí královna včel. Bez kvalitního medu včely degenerují a umírají.

FERMENTACE AMBROSIE

Nepleťte si však fermentovaný včelí chléb se včelím pylem!! Samotný pyl se prodává a užívá jako neuvěřitelná super-potravina, včelí chléb má však několikanásobně vyšší biologickou dostupnost. Je prakticky 100% absorbovatelný a obsahuje ve finále mnohonásobně více živin pro tělo. Včelí chléb je vlastně "alchymický" výtvor včel vyrobený zejména z cca 25% medu/nektaru květů, 70% pylu květů a ze včelích slin a specifických látek, které mají společně s širokým spektrem přírodních probiotických bakterií a kvasinek. To je vše potřebné pro nastartování základního kroku fermentace a kultivace. V úlu včely pevně balí pyl do malých buněk a míchají ho precizně s ostatními uvedenými složkami. Nakonec buňku ještě zapečetí voskem a započne proces fermentace. Po několika týdnech pak dochází k velké transformaci a vzniká právě onen "včelí chléb"- Ambrosia.

Vyrovnat se panenské divočině nedokážou žádné lidské bio certifikace. Jsou znečištěny od zemědělské produkce, dopravy a nebo průmyslu. Avšak v národních parcích v Indii u divokých včel toto NEEXISTUJE. Včely jsou často v normálním prostředí krmeny cukrem místo svého vlastního medu, léčeny umělými látkami a často trpí stresem, parazity a nemocemi. Divoké včely však žádný z těchto faktorů neznají, a proto jsou tak velmi silné a zdravé. Jejich produkty jsou nesmírně potentní a o to výživnější zejména bakteriálně (silně probiotické a prebiotické složení).

Tato divoká Ambrosia je od druhu včel Apis Dorsata z Asie neboli tzv. Giant Honey Bees. Jsou větší než Evropské včely a jedná se o divoký defenzivní druh.

APIS DORSATA Z ASIE

Staví svá hnízda velmi vysoko na odlehlých místech s co nejlepším přístupem přímého slunečního záření. Nejčastěji na vysokých útesech, skalních stěnách nebo na vysokých stromech.
Sběrem divokého včelího chleba těchto včel se zabývají speciální tradiční lovci. Jedná se o nejvyšší a nejvzácnější kvalitu divoké Ambrosie. Sběr Ambrosie i medu od Apis Dorsata je kvůli umístění hnízd nebezpečná a náročná práce. Před lovem se navíc provádí tradiční rituály, náročná příprava a modlení.Učení se předává z generace na generaci a obsahuje spoustu tréninku a zkoušek potencionálních lovců.

 

I v dnešní době se na útesech stále používají jen tradiční postupy s lanovými žebříky a bambusovými tyčemi nebo šplhací dovednosti v kombinaci s vykuřováním na velmi vzrostlých stromech osetých obřími hnízdy.

VÝŽIVOVÁ HODNOTA A SLOŽENÍ FERMENTOVANÉHO VČELÍHO PYLU  AMBROSIE

Včelí pyly obsahují každou živinu potřebnou k vytvoření živých buněk. Obsahují až tisíce druhů důležitých enzymů a koenzymů. Bez enzymů by nebyl život možný. Enzymy v těle nejsou důležité jen pro nepřetržitou regeneraci krve, tkání, orgánů a kostí, ale také pro správné trávení a udržení všech životních pochodů a homeostázy. Včelí chléb Obsahuje VŠECHNY vitamíny (především všechny vitamíny B-komplexu a vitamín C, které jsou rozpustné ve vodě, a proto by měly být užívány denně). Včelí pyl dále obsahuje vitaminy D, E, K a betakaroten. Dále 22 aminokyselin, 27 minerálů (včetně množství vápníku a fosforu v ideálním poměru 1:1, hořčíku, zinku, mědi a železa), stopové prvky.

Včelí chléb je nejkomplexnější 100% přírodní a celistvý enzy-multi-vita-minerál a zdroj makro i mikro živin.

Ambrosia má povolená následující zdravotní tvrzení dle NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16. května 2012), které platí od 14.12 2012: Včelí pyl (Apis Pollenus) - antioxidant, normální činnost kardiovaskulárního systému - krevní lipidy, přirozená obranyschopnost - imunitní systém, chuť k jídlu, imunomodulace - enzymy a vitamíny

Přesné nutriční hodnoty se bez analýz nedají u přírodního produktu tohoto typu stanovit a jsou proměnlivé dle přírodních vlivů. Průměrně však Ambrosie obsahuje cca 20-30% bílkovin, 30% sacharidů a 2% lipidů.

Na závěr všem doporučujeme hledat další informace k tomuto produktu na dalších zdrojích, na internetu a v literatuře. EU legislativa totiž bohužel nedovoluje naplno zveřejňovat zdravotní informace k přírodním produktům jako je Ambrosia.

NIKDY AMBROSII NEZAPÍJEJTE. DOPORUČUJI NEPÍT ALESPOŇ 30 MIN. DO A 30 MIN. PO UŽITÍ. VČELÍ CHLÉB JE POTŘEBA ROZPUSTIT V ÚSTECH SE SLINAMI, POKUD CÍTÍTE, ŽE VÁM TAKTO NECHUTNÁ A MÁTE POTŘEBU HO ZAPÍT, PAK HO NEUŽÍVEJTE - VAŠE TĚLO HO NEPOTŘEBUJE.

PERGA JE ULOŽENA V PRÉMIOVÉM MIRRON GLASS

Tato divoká Ambrosie je uložena a balena v prémiovém Miron Glass pro maximální zachování výživných látek. Na obrázku níže můžete vidět pažitku po 3 měsících skladování. Je jasně vidět jak moc je fialové sklo zásádní pro udržení čerstvosti suroviny.

DIVOKÝ PLÁSTOVÝ PYL PERGA (BEE POLLEN) - VČELÍ PRODUKT

Přírodní včelí produkt, veterinární zboží. Schváleno a prověřeno pohraniční veterinární službou ČR. Se zdravotní certifikací pro lidskou spotřebu a kompletní analýzou na patogeny, těžké kovy, mikrobiologii a plísně.

Země původu: Indie
Lokace sběru: Národní park Indie a lesy na úpatí Indických Himálají 

Doporučené dávkování: není stanoveno, apiterapie běžně doporučuje rozsah od 1 granulky tohoto včelího pylu perga až po několik čajových lžiček - dle individuální potřeby a tolerance. Vždy se začíná malou dávkou 1 či pár kousků pergy a postupně se zvyšuje dle individuální potřeby na výživu a citlivosti. 

SLOŽENÍ: Divoká perga neboli "včelí chléb" divoký je 100% přírodní včelí fermentovaná výživa z pláství včelího hnízda, složená z květového pylu, medu a specifických látek přidaných přímo včelami

!!UPOZORNĚNÍ: Není vhodné pro osoby citlivé na včelí produkty. Zvýšené opatrnosti v konzumaci je třeba u všech pylových alergiků a na med citlivých osob. Včelí pyl neobsahuje přidané konzervanty, chemii ani jiné umělé látky a je ve své 100% celistvé podobě a přírodní. 

Skladuje se v suchu a chladu (pro delší trvanlivost v lednici). Uchovávejte v tomto speciálním přidaném biofotonickém obalu Miron. Unikátní vlastností tohoto fialového skla totiž je, že blokuje průchod viditelného spektra slunečního záření od modré po červenou (450-720nm), přitom však umožňuje průchod ultrafialových a fialových (380-420nm) i infračervených frekvencí (720-1050nm). Díky této unikátní kombinaci jsou tak citlivé látky uskladněné ve fialovém skle vysoce chráněné před procesem rozkladu vlivem viditelného spektra světla a zároveň je umožněna jejich stimulace a dodávání bioenergie díky měkké části ultrafialového záření (UVA) a IR frekvencím (prostupující infračervené světlo dodává energii, zatímco fialové a ultrafialové frekvence stimulují účinné látky). Látky uskladněné v tomto obalu si tak nejlépe zachovávají svou maximální kvalitu i účinnost po dlouhou dobu.

Obsah: 500g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: