Incacao kešu máslo s krémovou texturou 125 g obohacené o sušený MCT olej a multikolagen mix

Neohodnoceno
Unikátní ořechové máslo, obohacené o sušený MCT a kolagen několika typů. Nesmí chybět ve spíži žádného keto nebo low carb labužníka nebo milovníka ořechových másel.
253,88 Kč 209,82 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 913834362535695
Incacao kešu máslo s krémovou texturou 125 g obohacené o sušený MCT olej a multikolagen mix
Neohodnoceno

Detailní popis produktu

Ořechové máslo z kešu ořechů od značky Incacao je unikátní zejména díky tomu, že je obohaceno o sušený kokosový MCT olej a multikolagen mix (kolageny typu I, II, III, IV, V a X.).

Od konkurenčních ořechových másel se liší také tím, že je do něj přidané kakaové máslo, které mu dodává úžasně krémovou texturu - “cremeux”, které másla se 100% obsahem ořechů prostě nemají. Díky tomu jej snadno namažete na pečivo, zákusky, je skvělé jako dip, můžete ho používat na vaření i pečení.

Z ořechového másla si můžete umíchat například dip na jarní závitky nebo si do něj namáčet kousky zeleniny. Je skvělé do ranních kaší nebo s domácí granolou. Výborně se hodí také jako náplń nebo na promazání různých dortů zákusků, na palačinky apod. Nebo si na něm smlsněte jen tak na lžičce.

MCT PRÁŠEK (70 % C8/ 30 % C10) Z KOKOSU: patří mezi triglyceridy se středním řetězcem, tzv. MCT. Ty zcela obcházejí gastrointestinální trakt a jdou přímo do jater pro produkci ketonů. Díky tomu nám dodávají energii prakticky okamžitě a na dlouhou dobu. Tento proces se jinak se také označuje jako „glukóza z tuků“.

V kokosu je jedenáct různých mastných kyselin. Čtyři z nich jsou MCT: kyselina kapronová (C6), kyselina kaprylová (C8), kyselina kaprinová (C10) a kyselina laurová (C12). C12 je technicky MCT, ale tělo jej zpracovává jako mastnou kyselinu s dlouhým řetězcem. Během půstu nebo nízkosacharidové či keto dietě začne tělo přirozeně vytvářet ketolátky v játrech.

Existují 3 hlavní typy ketolátek - nejprve tělo vytvoří acetoacetát (AcAc), poté jej přemění na beta-hydroxybutyrát (BHB) a když je BHB dostatek, zbytek přetvoří na aceton, který vydechneme nebo vymočíme. C8 je biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.

Tento typ MCT používá Incacao pouze do svých ořechových másel tak, aby obsah ořechů v produktů tvořil minimálně 80 %. S tekutým MCT by nebylo možné tohoto dosáhnout.

KOLAGEN 10 %: po vodě je nejzastoupenější živinou v našem těle. Tvoří 35 % celkového obsahu bílkovin v našem těle. Po 25. roce však jeho přirozená produkce v těle klesá, proto je potřeba jej doplňovat externě.

 

Je potřebný pro produkci žluči (33 % glycinu) pro metabolismus tuku i pružnost a regeneraci pokožky. Též je potřebný pro stavbu kostí. Ty jsou sice ze 60 % tvořeny minerály, ale 90 % proteinové matrice v kostech tvoří kolagen.

Současná strava je však chudá na kolagen, protože dnes hlavně jíme svalové libové maso, které má vysoký obsah aminokyseliny methionin a nízký obsah glycinu. K potlačení methioninu je zapotřebí glycin. Kolagen je bohatý na aminokyseliny glycin, prolin, hydroxyprolin.

Přečtěte si více k tématu

Úvod do biohackingu

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

Vegetariánská a veganská strava

Co si s sebou sbalit na túru?

Vylepšete své cvičení správnými a účinnými doplňky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: