Incacao lískooříškový čoko krém s kolagenem 125 g obohacený o MCT a makamadiový olej, ghí a tahitskou vanilku

Neohodnoceno
Lahodný ořechový krém s dokonale krémovou texturou a mňamózní příchutí lískových ořechů z italského regionu Piedmont a čokolády, na které si však můžete pochutnat bez výčitek. Má totiž nízký glykemický index, neobsahuje cukr a je tak vhodná i pro keto či low carb dietu.
214,99 Kč 177,68 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 913834362560799
Incacao lískooříškový čoko krém s kolagenem 125 g obohacený o MCT a makamadiový olej, ghí a tahitskou vanilku
Neohodnoceno

Detailní popis produktu

Dekadentní čokoládovo-lískooříškový krém od značky Incacao nezatíží vaše zažívání a navíc perfektně zapadne do vašeho keto nebo low carb dietního plánu.

Proč je jedinečný a jak se liší složením

Základ tohoto krému tvoří pravé lískové ořechy, žádná umělá příchuť. Jednou z dalších klíčových složek je  MCT olej (o jeho benefitech pro vaše zdraví si přečtěte zde).Dále přepuštěné ghí máslo, bohaté na vitamíny rozpustné v tucích, omega 3 a kyselinu linolovou, a makadamový olej (bohatý na omega 7). Krém je navíc obohacen o kolagenový komplex.

Tento opravdu jedinečný, na bílkoviny bohatý, oříškový krém neobsahuje žádnou glukózu ani fruktózu. Jemně ho doslazuje kombinace přírodních sladidel - thaumatinu, D-ribózy a erythritolu.

Je skvělý na pečivo, jako náplň do různých zákusků, jako sladký dip i jen tak na lžičku, když vás bude honit mlsná.

Klíčové složky

KOKOSOVÝ MCT OLEJ (C8) - 10 %
Kyselina kaprylová patří mezi triglyceridy se středním řetězcem, tzv MCT. Při zažívání tyto triglyceridy míjí gastrointestinální trakt a jdou přímo do jater pro produkci tzv. ketonů. Díky tomu nám MCT dodává energii prakticky okamžitě a na dlouhou dobu. Tento proces se jinak také označuje jako „glukóza z tuků“.

V kokosu je jedenáct různých mastných kyselin. Čtyři z nich jsou MCT: kyselina kapronová (C6), kyselina kaprylová (C8), kyselina kaprinová (C10) a kyselina laurová (C12). C12 je technicky MCT, ale tělo jej zpracovává jako mastnou kyselinu s dlouhým řetězcem.

Během půstu nebo nízkosacharidové či keto dietě začne tělo přirozeně vytvářet ketolátky v játrech. Existují 3 hlavní typy ketolátek - nejprve tělo vytvoří acetoacetát (AcAc), poté jej přemění na beta-hydroxybutyrát (BHB) a když je BHB dostatek, zbytek přetvoří na aceton, který vydechneme nebo vymočíme.

C8 je biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.
KOLAGEN - 10 %
Po vodě je nejzastoupenější živinou v našem těle. Tvoří 35 % celkového obsahu bílkovin v našem těle. Po 25. roce však jeho přirozená produkce v těle klesá, proto je potřeba jej doplňovat externě. Je potřebný pro produkci žluči (33 % glycinu) pro metabolismus tuku i pružnost a regeneraci pokožky. Též je potřebný pro stavbu kostí. Ty jsou sice ze 60 % tvořeny minerály, ale 90 % proteinové matrice v kostech tvoří kolagen.

Současná strava je však chudá na kolagen, protože dnes hlavně jíme svalové libové maso, které má vysoký obsah aminokyseliny methionin a nízký obsah glycinu. K potlačení methioninu je zapotřebí glycin. Kolagen je bohatý na aminokyseliny glycin, prolin, hydroxyprolin.

GHÍ - 10 %
Incacao do svých produktů používá vlastní kultivované ajurvédské ghí, které dobře snáší i osoby s citlivostí na laktózu nebo kasein. Je plné vitamínů rozpustných v tucích (A,D,E,K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugované kyseliny linolové (CLA), což je přírodní transmastný tuk.

Kyselina linolová je důležitá pro udržení normální hmotnosti a snížení tukové hmoty. Je taktéž nejbohatším zdrojem mastné kyseliny s krátkým řetězcem „butyrátu“, která vyživuje prospěšné střevní bakterie.

MAKADAMIOVÝ OLEJ
Obsahuje 85 % mononenasycených mastných kyselin (MUFA) a asi 24 % z toho tvoří kyselina palmitolejová. Omega 7 (kyselina palmitolejová) je lipokin (král mezi tuky) funguje ve spojení s omega 3 a prakticky kontroluje, co omega 3 v těle dělají.Kyselina palmitolejová podporuje díky obsaženému cholecystokininu (hormon sytosti) snížení chuti k jídlu. Zlepšuje také celkovou inzulínovou senzitivitu (lepší využití sacharidů) tím, že zabraňuje apoptóze beta inzulínových buněk (buňky, které pracují s inzulínem, neumírají) a lepší využití inzulínu, takže se sacharidy neukládají tolik jako tuk.

Pomáhá také svalovým buňkám lépe využívat inzulín. To znamená, že jsou sacharidy ve svalech využívány produktivněji a lépe komunikují, než aby zbytečně a na dlouhou dobu zvýšovaly hladinu cukru v krvi. Kyselina palmitolejová taktéž podporuje snížení CRP (C-reaktivní protein), snížení triglyceridů, nízkou oxidaci LDL a zvýšení HDL. Lidé by měli mít poměr 6:1:1 mononenasycených mastných kyselin (MUFA) k polynenasyceným mastným kyselinám (PUFA) k nasyceným mastným kyselinám (SFA).

LÍSKOVÉ OŘECHY
Bohaté na vitamín E (100 g lískových ořechů obsahuje 15 mg vitamínu E). Tento v tucích rozpustný vitamín je nezbytný pro regenerační procesy v těle. Pomáhá také chránit sliznice a pokožku před volnými kyslíkovými radikály.Lískové oříšky jsou taktéž bohaté na mangan, který je důležitý pro tvorbu antioxidačních enzymů. Působí protizánětlivě a podporuje zvýšení nosičů HDL cholesterolu.

Více o jednotlivých ingrediencích si přečtěte v záložce Složení.

Přečtěte si více k tématu

Úvod do biohackingu

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

Vegetariánská a veganská strava

Co si s sebou sbalit na túru?

Vylepšete své cvičení správnými a účinnými doplňky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: