Oyster Max Extrakt z irských ústřic 120 Kapslí

Neohodnoceno
Ústřice jsou nejlepším a nejbohatším přírodním zdrojem vysoce-vstřebatelného zinku. Obsahuje však ještě dalších více než 50 minerálů a stopových prvků, aminokyseliny, 12 vitamínů a esenciální mastné kyseliny.Ústřice pro výrobu OysterMax® pocházejí z nedotčených Atlantských vod pobřeží Irska a tak výrobce garantuje nejvyšší možnou kvalitu a čistotu produktu. Tento 100% extrakt je vytvořen pouze z vnitřku (masy) ústřice bez vnějších vrstev a ulit. Bez umělých přísad a barviv, droždí, mléka, škrobu, pšenice a sóji.Země původu: Irsko.Balení: 120 kapslí obsahuje 36g koncentrovaného extraktu z cca 5kg ústřic(60ks).
1 079 Kč 963,39 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 914140022746611
Oyster Max Extrakt z irských ústřic 120 Kapslí
Neohodnoceno

Detailní popis produktu

EXTRAKT Z IRSKÝCH ÚSTŘIC 
-
(KAPSLE)

Tento zinek je přírodně vázán v peptidech a aminokyselinách s esenciálními ko-faktory a tak je extrémně dobře vstřebatelný. Ústřice pro výrobu OysterMax® pocházejí z nedotčených Atlantských vod pobřeží Irska a tak výrobce garantuje nejvyšší možnou kvalitu a čistotu produktu. Unikátní typ tradiční ne-lacinné řemeslnické(artisan) výroby pro zachování maximální bioaktivity a využitelnosti produktu.
Ústřice obsahují nejvíce využitelného zinku ze všech přírodních zdrojů a téměř 10x více než druhý nejbohatší zdroj - červené maso.

 

OysterMax®

59 stopových prvků
12 Vitaminů
19 aminokyselin
esenciální rybí oleje EPA a DHA

DOPORUČENÍ OysterMax®

Pro všechny kdo hledají přírodní zdroj zinku s maximální vstřebatelností. OysterMax obsahuje další desítky minerálů a živin. Doporučuji vybírat přírodní zdroje vitamínu a minerálů, před synteticky vyrobenými mikronutrienty, u kterých nikdy nebude efektivita vstřebatelnosti taková jako u přírodních zdrojů. Navíc některé synteticky vyrobené vitamíny a minerály v laciných formách mohou být až kontraproduktivní.

DÁVKOVÁNÍ OysterMax®

4-12 kapslí denně(podle konkrétni potřeby zinku), pro nejlepší účinky užívejte mezi jídly.

POVOLENÁ ZDRAVOTNÍ TVRZENÍ DLE NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012

ZINEK PŘÍSPÍVÁ

ochraně buněk před oxidativním stre­ sem
normálnímu metabolismu makroživin
normální plodnosti a reprodukci
k normálním rozpoznávacím funkcím
přispívá k normální syntéze DNA
normálnímu metabolismu mastných kyse­lin
normálnímu metabolismu vitaminu A
normální syntéze bílkovin
udržení normálního stavu kostí
udržení normálního stavu vlasů
udržení normálního stavu nehtů
udržení normálního stavu pokožky
udržení normální hladiny testoste­ ronu v krvi
udržení normálního stavu zraku
normální funkci imunitního systému
podílí na procesu dělení buněk

SELEN

- Přispívá k normální spermatogenezi.
- Přispívá k udržení normálního stavu vlasů.
- Přispívá k udržení normálního stavu nehtů.
- Přispívá k normální funkci imunitního systému.
- Přispívá k normální činnosti štítné žlázy.
- Přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

MĚĎ

přispívá k udržení normálního stavu pojivových tkání
přispívá k normálnímu energetickému metabolismu
přispívá k normální činnosti nervové soustavy
přispívá k normální pigmentaci vlasů
přispívá k normálnímu přenosu železa v těle
přispívá k normální pigmentaci pokožky
přispívá k normální funkci imunitního systému
přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem

JÓD:

přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím
přispívá k normálnímu energetickému metabolismu
přispívá k normální činnosti nervové soustavy
přispívá k udržení normálního stavu pokožky
přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k normální činnosti štítné žlázy

FAKTORY OVLIVŇUJÍCÍ SPRÁVNOU VSTŘEBATELNOST ZINKU

- užívání tetracyklinových antibiotik,
- poruchy GIT (gastrointestinální trakt),
- nadmíra železa ve stravě,
- 100% nevyvážená vegetariánská strava (navíc musíte do tohoto stylu vstupovat zcela zdraví bez problémů s GIT)
diabetes,
- přemíra alkoholu - podporuje vylučování zinku z organismu
- chronické nemoci jater a ledvin

Obzvláště důležité je hlídat správnou hladinu pro těhotné a kojící. Rozvoj plodu vyžaduje dostatečné hladiny zinku.

Vstřebatelnost zinku se odvíjí od vyváženosti nutrientů ve stravě. Např. vzrůst absorpce zinku o 27 až 45 % je pozorován ve třech klíčových místech GIT, když obsah fytátu v potravinách klesne z 0,621 na 0,067 mmol/l. Tak a teď jak si s tím poradit v kuchyni...V absorpci hraje zásadní roli mj. kyčelník (latinsky ileum) - spodní úsek tenkého střeva.

Zinek se vyskytuje v celém těle, jak v rámci proteinů, nukleových kyselin, plazmě nebo v séru, proto se obtížně stanovují relevantní hladiny zinku. Totéž platí pro testy moči a analýzu vlasů.

DENNÍ DÁVKOVÁNÍ

Nepřekračujte denní dávkování. Přemíra zinku není žádoucí, např. 50-150 mg denně může vést mj. k:

- narušení metabolismu mědi, funkce železa, mikrocytóza červených krvinek (opak makrocytóza - nedostatek kyseliny listové a vitamínu B12)
- neutropenii (nenormální počet bílých krvinek)
- snížené funkce imunitního systému
- může zapříčinit snížení HDL "hodného" cholesterolu, tedy přemíra zinku může mít aterogenní vliv
- ovlivnění funkce kardiovaskulárního systému včetně narušení funkce pankreatických enzymů (amyláza, lipáza)
- akumulaci v ledvinách a tedy jejich nadměrné zatížení
- zvýšené absorpci zinku při hemochromatóze (porucha metabolismu železa)
- snížení absorpce hořčíku a vápníku

PROČ POTŘEBUJEME ZINEK?

Zinek je nezbytný stopový prvek, nezastupitelný v biologických procesech v těle. Bohužel lidské tělo nedokáže zinek vyrobit a nezná způsob jak jej ukládat. Zinek má podstatnou roli v ochraně buněk před působením volných radikálů. Pomáhá udržovat zdravou mužskou plodnost a rozmnožovací systém a podílí se na udržování normální hladinu testosteronu.

Některé společné znaky, které mohou být potenciálním důkazem o nedostatku:

- Ztráta chuti k jídlu
- Náladovost
- Zhoršený smysl chutě a vůně

Potraviny jako bílé pečivo, cukry a tuky zvyšují v těle potřebu zinku. Nedostatek se může projevit mnoha způsoby např. zvýšený výskyt akné, různých vyrážek, záněty a infekce kůže, zpomalení pohlavního dospívání a neplodnost u mužů.

POTRAVINY BOHATÉ NA ZINEK

Ideální způsob, jak dostat zinek je přes jídlo, které konzumujete na denní bázi.

Potravinové zdroje obsahující zinek
    - Játra
    - Crimini houby
    - Špenát a moře zelenina
    - Ústřice
    - Dýňová semena
    - Hovězí
    - Zelený hrášek
    - Syrové mléko a sýr
    - Fazole

Přestože budete jíst tyto druhy potravin, i tak není možné zajistit dostatečné množství zinku. Záleží na správném a šetrném zpracování potravin od pěstování v bio kvalitě až po správnou přípravu (pozor na převařování).

KDO POTŘEBUJE ZINEK?

- Senioři – pro podporu imunitního systému, který je ve stáří zatěžován.

- Vegani – Vzhledem k tomu, že se zinek nalézá většinou v mnoha živočišných produktech, mohou vegetariáni být ohroženi nedostatkem zinku, i když obvykle konzumují velké množství zrn. Problém je, že zrna obsahují vysoké úrovně kyseliny fytové. Tato sloučenina se váže na zinek a může snížit jeho vstřebávání organismem.

Biologická dostupnost zinku je nižší u vegetariánské stravy, protože vegetariáni nejedí žádné maso. Dále pak u lidí, kteří mají vysokou úroveň konzumaci luštěnin a celozrnných výrobků, které obsahují fytáty, které inhibují vstřebávání zinku.

Dávek v balení: 30
1 balení = 120 kapslí - dávka na 1 měsíc

Složení - 4 kapsle (1 dávka 1200mg):
Extrakt z ústřic 1200mg ( *DDD)
Zinek (z ústřic) 3,9mg (39% DDD)
Měď (z ústřic) 310ug (31% DDD)
Selen (z ústřic) 4,3ug (8% DDD)
Jód (z ústřic) 24ug (16% DDD)
*Denní dávka není stanovena
Země původu: Irsko
Výrobce: Marine Health Foods Ltd, Ferrybank, Arklow, Co. Wicklow Tel: +353 (0) 402 29315

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: